DiscoWeb Message Boards
 

Go Back   DiscoWeb Message Boards > DiscoWeb Technical Boards > Discovery - Technical Discussions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #176  
Old 04-19-2017, 10:56 AM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
It issues the reset last so those values are before. It wasn't converting them correctly before and now it's really not so only look at the delta if you run it twice. , not ththe value. Someday I'll fix it, but it's behind alarm pairing and a GUI
Reply With Quote
  #177  
Old 04-26-2017, 08:53 AM
AbnMike AbnMike is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Morgantown, WV
Posts: 641
Member Trucks
So did this work?
__________________
-------------------------------------
(I like old, unreliable stuff that keeps me from spending too much time surfing porn)
Reply With Quote
  #178  
Old 04-26-2017, 09:15 PM
Injuhneer's Avatar
Injuhneer Injuhneer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Southeastern Arizona (near Tombstone)
Posts: 396
Member Trucks
Quote:
Originally Posted by AbnMike View Post
So did this work?
I can't really tell. The adaptive values output on my D1 are always the same even when tested across two different ECM.

Mike O
__________________
./----\˛
|―-|―\--,
́́́́ '-O----O˚
__Лˉ\_Дˉ\__
-< Mike O. >-
'97 Disco I SE V8i - No major mods
1971 Honda ST90: 160cc stroker with CT90 Hi/Lo



Reply With Quote
  #179  
Old 05-29-2017, 01:18 PM
DiscoCam DiscoCam is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: SF Bay Area
Posts: 1
I can't seem to get either version to work on my Windows 10 laptop (also an ASUS computer).
On the first one, it just says connecting to com4 and that's it. The new version of the program says com error.
Reply With Quote
  #180  
Old 05-30-2017, 02:20 PM
hrhoward's Avatar
hrhoward hrhoward is offline
Still Junior
 
Join Date: Jan 2016
Location: Huntsville, AL
Posts: 21
Member Trucks
It's been a couple months since I have had to reset the values. Guessing it took about 8-12 times before it took. Might not of took and held because of wacky crank sensor wiring. Had to cut and splice wiring harness at the connector. Bare wires and such. Might of had to reset it once since crank sensor repair. That was almost two months ago.
__________________
1997 Discovery
4.0 ('98), SD, Automatic
It was free.
Reply With Quote
  #181  
Old 06-20-2017, 01:12 PM
alfakarl alfakarl is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Flintstone, GA
Posts: 1
None of the previous links for the file are working for me. Is there a new link or can someone share the file with me?
Reply With Quote
  #182  
Old 06-20-2017, 01:27 PM
hrhoward's Avatar
hrhoward hrhoward is offline
Still Junior
 
Join Date: Jan 2016
Location: Huntsville, AL
Posts: 21
Member Trucks
alfakarl,
I have it saved here: https://drive.google.com/drive/folde...DA?usp=sharing
__________________
1997 Discovery
4.0 ('98), SD, Automatic
It was free.
Reply With Quote
  #183  
Old 06-20-2017, 01:30 PM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
It's still up. Maybe someone linked to the old version.
http://www.flemcodesign.com/files/GEMS11.ZIP
Reply With Quote
  #184  
Old 06-20-2017, 01:32 PM
hrhoward's Avatar
hrhoward hrhoward is offline
Still Junior
 
Join Date: Jan 2016
Location: Huntsville, AL
Posts: 21
Member Trucks
Quote:
Originally Posted by robertf View Post
It's still up. Maybe someone linked to the old version.
http://www.flemcodesign.com/files/GEMS11.ZIP

robertf, I get the following when I hit the link:


Service Unavailable


HTTP Error 503. The service is unavailable.
__________________
1997 Discovery
4.0 ('98), SD, Automatic
It was free.
Reply With Quote
  #185  
Old 06-20-2017, 01:45 PM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
I'll look into it this afternoon
Reply With Quote
  #186  
Old 06-20-2017, 03:10 PM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
Fixed it.
Reply With Quote
  #187  
Old 09-30-2017, 10:34 PM
nuke_123992 nuke_123992 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 9
robert: would you like help on the windows app side of this? I could throw a gui together for you .. (may not be pretty but will work

been a while since I last brushed up on my C++ but I have some good examples to work off of.

Looks like your site & the gems11 file are gone again as well.

I appreciate all the work on this thread, considering a few options .. I would like to get a generic elm to function for this, may or may not be possible...
Reply With Quote
  #188  
Old 10-01-2017, 01:35 AM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
Generic elm is not possible. You need to be able to send 1 byte, no header or checksum and elm cant do that

I appreciate the gui offer. If I give up on android maybe. Progress has been made, but between android studio being the biggest turd IDE evet made and real paying gigs it may be December
Reply With Quote
  #189  
Old 10-01-2017, 09:30 AM
nuke_123992 nuke_123992 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 9
I have a simple app I created to manage my custom arduino bluetooth RGB LED controller.. I agree android studio is a bear heh.

I can pass the code over assuming I can find it, pm me your email.

Also, could you re-post the binaries?
Reply With Quote
  #190  
Old 10-02-2017, 02:18 AM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
Quote:
Originally Posted by nuke_123992 View Post
I have a simple app I created to manage my custom arduino bluetooth RGB LED controller.. I agree android studio is a bear heh.

I can pass the code over assuming I can find it, pm me your email.

Also, could you re-post the binaries?
Case sensitivity problem. Here it is

http://www.flemcodesign.com/files/GEMS11.zip

The background threading and intents over multiple screens is where I left off. Basic Bluetooth communication is no problem, its just when you try to hide all the ugliness behind a simple interface. Ive just about given up on having automated pairing. It seems to be broken.
Reply With Quote
  #191  
Old 10-04-2017, 10:37 PM
nuke_123992 nuke_123992 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 9
Thanks, worked from what I can tell. .

Gotta figure out the security control module... something is preventing the alarm and locks from working properly, so can't start it to see the change
Reply With Quote
  #192  
Old 10-05-2017, 08:53 PM
nuke_123992 nuke_123992 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 9
Confirmed it worked! thanks again
Reply With Quote
  #193  
Old 10-08-2017, 10:23 PM
nuke_123992 nuke_123992 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 9
robertf:
you interrogated the security unit yet? i need to figure out the fault in the alarm/locking systems...
Reply With Quote
  #194  
Old 10-09-2017, 09:15 PM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
no, only pairing with the ecm, since that is done on the ecm side.

I don't know what protocol it uses. its a dedicated pin on the obd2 plug so at the very minimum it would require a jumper wire from a different pin in the scan tool, if its at all possible. Very likely it is possible, but I don't have anything to listen to and find out whats going on.
Reply With Quote
  #195  
Old 10-09-2017, 09:20 PM
nuke_123992 nuke_123992 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by robertf View Post
no, only pairing with the ecm, since that is done on the ecm side.

I don't know what protocol it uses. its a dedicated pin on the obd2 plug so at the very minimum it would require a jumper wire from a different pin in the scan tool, if its at all possible. Very likely it is possible, but I don't have anything to listen to and find out whats going on.
No worries.. several scan tools can talk to it, was just curious..

Need to do some testing to see what protocol it's using...
Reply With Quote
  #196  
Old 11-07-2017, 12:02 AM
Mr4x4 Mr4x4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Davie
Posts: 2
https://youtu.be/PLMO3fVCaUQ
Reply With Quote
  #197  
Old 11-07-2017, 09:26 PM
discostew discostew is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Northern Illinois
Posts: 4,339
Quote:
Originally Posted by robertf View Post
no, only pairing with the ecm, since that is done on the ecm side.

I don't know what protocol it uses. its a dedicated pin on the obd2 plug so at the very minimum it would require a jumper wire from a different pin in the scan tool, if its at all possible. Very likely it is possible, but I don't have anything to listen to and find out whats going on.
I'll be putting t4 on my 96 Disco soon.
Reply With Quote
  #198  
Old 11-08-2017, 10:21 PM
Mr4x4 Mr4x4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Davie
Posts: 2
Ok here's the shaky video as promised. Hopefully this can help others that have a high idling Disco but may not have alot of computer knowledge.

https://youtu.be/jihDezuE8ew
Reply With Quote
  #199  
Old 03-29-2018, 09:47 PM
txdisco1 txdisco1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Texas
Posts: 7
Has anyone gotten the obd to usb Scantool SX to work with a mac yet? If so how did you do it?
Reply With Quote
  #200  
Old 03-30-2018, 10:40 PM
robertf robertf is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas
Posts: 3,802
Member Trucks
What is it doing? do you know what port it is on?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GEMS adaptive values reset? Tugela Discovery - Technical Discussions 4 01-01-2015 03:59 PM
oil change NVRover LR4/LR3 - Technical Discussions 17 03-23-2010 12:03 AM
SLC Amigo reset or testbook/rovacom? rob mellor Discovery - Technical Discussions 3 07-11-2009 07:44 PM
how to reset adaptive values a2tripp Discovery - Technical Discussions 34 10-20-2008 09:54 PM
Does SES light reset itself? usna87 Discovery - Technical Discussions 4 07-17-2006 07:00 AM

» Log in
User Name Not a member yet?
Register Now!
Password
» Today's Birthdays
mfreeman
Howboucha (46)
DarthMole18 (38)
03DII (37)
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 08:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000 - 2015, DiscoWeb.org. All rights reserved.

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.