DiscoWeb Message Boards
 

Go Back   DiscoWeb Message Boards > DiscoWeb Technical Boards > Range Rover - Technical Discussions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2018, 09:01 PM
Trent and his Rover Trent and his Rover is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 97
6 months ago I began replacing my 1990 transmission from my 93 donor. It took so long due to throwing out my back. She's now mostly assembled but I've somehow created some new issues:

1. The "bell" that "dings" at startup turns into a solid buzz on the 3rd or 4th ding which doesn't stop and the dash's ABS light stays on solid. Since no ABS technology is present at the transmission and or transfer case, I assume that I may have screwed up an electrical line somehow. I've checked the bell housing to make sure I didn't pinch a wire when bolting her up to the block. I've also check wires in the bay near the pump and all looks well. She has fluid and there was no problem prior to my transmission swap. Also should mention I installed a new pressure switch and accumulator 12 moths back without issue so I think that somehow I'm looking at and electrical issue. Perhaps when tilting the engine back to unbolt the bad transmission something was damaged but I don't see any sign of electrical damage.

Appreciate all suggestions. Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2018, 04:47 PM
az_max's Avatar
az_max az_max is offline
Asshole Extrordinaire
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7,415
sounds like the neutral safety switch on the transfer case.
__________________
Vote out all Incumbents
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2018, 06:33 PM
Trent and his Rover Trent and his Rover is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by az_max View Post
sounds like the neutral safety switch on the transfer case.

Bingo! I overlooked this due to no leads on the loom for this switch. Loom features 3 connections but not a 4th for this switch. The 10 million dollar question is where to find this lead wire or where does that lead ultimately connect. Spent 3 hrs looking for this wire to no avail. Appreciate any info. Thanks.
Attached Images
File Type: jpg LT230view.jpg (182.0 KB, 8 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2018, 07:35 PM
Trent and his Rover Trent and his Rover is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by az_max View Post
sounds like the neutral safety switch on the transfer case.
It may be that the 90RRC doesn't feature a connector for the NSS on an LT230. I've stopped looking for a connector.

It may be that the high low harness gets grounded? Anyone have info as to how?

Additionally, there's a couple of other issues. I installed the tranny and then attempted to slide on the transfer case but the TC never seated completely leaving a little less than a 1/2 inch gap (see pic). That prohibited the installation of the H/L shifter which bolts on at the Governor Housing leaving the shifter linkage on the LT230 unsecured. Figured I'd drive it to a shop and have em help me mate them up. Also not sure how or where to secure the item in my 2nd attached photo.

Appreciate any information. Thanks.

Attached Images
File Type: jpg 0216181435.jpg (111.6 KB, 4 views)
File Type: jpg 0216181435a.jpg (96.0 KB, 3 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-17-2018, 08:06 PM
Blueboy's Avatar
Blueboy Blueboy is offline
Keyboard Pounder II
 
Join Date: Apr 2004
Location: Back in the USA; Rockwood, PA
Posts: 1,870
Member Trucks
A ?93 RRC should have had a B-W transfer box and not a LT 230. That might help with looking at schematics.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ZF auto bell housing (don't need the rest of it, just the bell) turbodave Parts Wanted 8 01-28-2018 12:26 PM
D1 radio buzz humm FIX Grenade Discovery - Technical Discussions 2 11-13-2015 01:37 PM
What the buzz? howler10b Discovery - Technical Discussions 5 02-08-2012 08:55 PM
Headlamps / lights possessed - nonstop flickering while driving don_r6 Discovery - Technical Discussions 19 09-25-2007 09:51 AM
DII, Buzz & slow starting wipers joseph.pearce Discovery - Technical Discussions 0 07-11-2006 12:07 PM

» Log in
User Name Not a member yet?
Register Now!
Password
» Today's Birthdays
nelson845 (55)
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000 - 2015, DiscoWeb.org. All rights reserved.

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.